Inspiratie si invitatii

Cum sa redactezi corect textul invitatiei de nunta

O invitatie reusita presupune creativitate, corectitudine si organizare. Invitatia de nunta se bazeaza pe trei aspecte fundamentale: continut, aspect si tematica abordata, toate acesta fiind in concordanta.

Tematica si forma invitatiei sunt elemente ce apartin frumosului, esteticului, insa in acest articol va vom oferi informatii cu privire la continutul papetariei. Redactarea corecta a unui text pentru invitatia de nunta include detalii esentiale.

In primul rand, scrierea numelor mirilor se realizeaza intr-o anumita ordine: numele fetei si apoi al baiatului. Daca se tine cont de aceasta regula, atat numele parintilor cat si al nasilor se scriu in acceasi ordine. Atunci cand doresti sa pastrezi o nota de simplitate in textul invitatiei trebuie sa nu te abati de la reguli si sa creezi un echilibru intre emotie si formalitate. Totusi, in cazul traditionalistilor, numele barbatului poate fi scris primul, urmarind regulile trasate de biserica.

Un alt detaliu semnificativ este data nuntii, care trebuie specificata in textul invitatiei sau intr-un insert decorativ, alaturi de locatie/locatii si ora/orele. Desi pare un detaliu ce nu poate fi omis, emotia si agitatia momentului pot face cuplurile sa il treaca cu vederea.

Scrierea textului este o incercare pentru cuplurile originale. Fie ca il copiati sau il creati, textul trebuie sa transmita doua mesaje invitatilor: primul fiind faptul ca va casatoriti, iar al doilea exprimand dorinta ca cel care primeste invitatia sa va fie alaturi la cel mai important eveniment din viata voastra.

In functie de personalitatea mirilor, textul invitatiei trebuie sa contina fraze simple, clare, oficiale, dar de asemenea poate sa contina si fraze comice, vesele, specifice cuplului. Din textul invitatiei nu tebuie sa lipseasca detaliile amintite anterior: numele mirilor, al parintilor in functie de preferinte, al nasilor in mod obligatoriu, data, locatia si ora nuntii. Numele parintilor si al nasilor exprima recunostiinta mirilor, iar data, ora si locatia sunt detalii informative.

Daca papetarie este personalizata si contine numele invitatilor, trebuie respectata regula ordinii numelui, impusa de miri. Cu toate ca cei dragi, famila, vor fi prezenti in mod cert la nunta, este ideal sa primeasca invitatii, aratandu-le astfel gratitudinea si multumirea pentru implicare, invitatia reprezentand mai apoi si o amintire care trebuie pastrata.

Textul invitatiei trebuie nuantat, iar acest lucru il puteti realiza  daca il inspirati din povestea voastra de dragoste si il asezati pe hartie. Nu este necesar sa copiati  textele, daca doriti sa fiti naturali si sa impresionati. Anuntati invitatii ca va avea loc o petrecere dupa cununie si oferiti informatii cu privire la locatie si ora. Locatia nu se refera doar la sala de petrecere, ci si la locul ales pentru cunuia civila si cea religioasa.

La finalul invitatiei specificati faptul ca doriti un raspuns de la invitati, incluzand astfel confirmarea la cel putin doua numere de telefon. Confirmarea ajuta la organizarea nuntii prin stabilirea numarului de meniuri si a aranjarii meselor in sala. In cazul confirmarii, pe langa fraza standard ce contine data pana la care se poate anunta participarea la nunta si numerele de telefon la care se poate face acest lucru, mai poate fi adaugata si mentiunea specificarii numarului de persoane care vor participa. Aceasta mentiune este utila in cazul nuntilor la care participa si copii, pentru care in functie de varsta trebuiesc pregatite menuri si locuri la masa.

Invitatii de nunta deosebite - https://altfeldeinvitatii.ro