Inspiratie si invitatii

Cum se trec părinții pe invitația de nuntă? Tot ce trebuie să știi pentru a nu greși

Un aspect care poate ridica uneori dificultăți este ordinea numelor pe invitația de nuntă, mai ales dacă vrem să respectăm anumite reguli de etichetă sau să evităm supărarea unor rude sau prieteni. Pentru a nu greși și a mulțumi pe toată lumea, ar fi ideal să ținem cont de următoarele criterii în redactarea textului invitației. În acest articol, îți vom oferi câteva reguli și exemple care te vor ajuta să redactezi invitația de nuntă în mod corespunzător și să eviți gafele sau neplăcerile.

Cum se trec părinții pe invitația de nuntă în funcție de cine plătește evenimentul?

Unul dintre criteriile care determină cum se trec părinții pe invitația de nuntă este cine plătește evenimentul. Acest lucru are legătură cu respectul și recunoștința față de cei care contribuie la organizarea și finanțarea nunții. Există mai multe situații posibile, în funcție de care se stabilește ordinea și modul în care se trec părinții pe invitația de nuntă.

  • Dacă nunta este organizată și plătită de părinții mirelui (socrii mari), aceștia sunt trecuți primii pe invitație, în calitate de „gazde”. Apoi, se trec părinții miresei (socrii mici), urmați de numele mirilor. De exemplu: „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica domnului și doamnei Ionescu”.
  • Dacă nunta este organizată și plătită de părinții miresei (socrii mici), aceștia sunt trecuți primii pe invitație, în calitate de „gazde”. Apoi, se trec părinții mirelui (socrii mari), urmați de numele mirilor. De exemplu: „Domnul și doamna Ionescu au onoarea de a vă invita la nunta fiicei lor, Amelia, cu Eric, fiul domnului și doamnei Popescu”.
  • Dacă nunta este organizată și plătită de miri, aceștia sunt trecuți primii pe invitație, în ordinea mireasă-mire. Apoi, se trec părinții ambilor miri, în ordinea soacră mică-socru mic, soacră mare-socru mare. De exemplu: „Amelia și Eric au plăcerea de a vă invita la nunta lor, alături de părinții lor, doamna și domnul Ionescu, doamna și domnul Popescu”.
  • Dacă nunta este organizată și plătită de ambele perechi de socri, primul se trece numele miresei, apoi numele mirelui. Apoi, se trec părinții ambilor miri, în ordinea soacră mică-socru mic, soacră mare-socru mare. De exemplu: „Amelia și Eric, împreună cu părinții lor, doamna și domnul Ionescu, doamna și domnul Popescu, au plăcerea de a vă invita la nunta lor”.

Cum se trec părinții pe invitația de nuntă în funcție de situația lor familială?

Un alt criteriu care determină cum se trec părinții pe invitația de nuntă este situația lor familială. Acest lucru are legătură cu respectul și sensibilitatea față de cei care au trecut prin evenimente dificile, cum ar fi decesul sau divorțul. Există mai multe situații posibile, în funcție de care se stabilește modul în care se trec părinții pe invitația de nuntă.

  • Dacă unul sau mai mulți părinți sunt decedați, fie prenumele se trece într-un chenar negru, fie alături de prenumele se poate trece o cruce sau două aripi de înger. De exemplu: „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica domnului Ionescu și a doamnei Ionescu †” sau „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica domnului Ionescu și a doamnei Ionescu ✝.
  • Dacă unul sau mai mulți părinți sunt divorțați, fie se trece doar prenumele, fie se trece numele complet al fiecăruia dintre ei, adică atât numele nou cât și prenumele. De exemplu: „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica doamnei Ionescu și a domnului Dumitrescu” sau „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica Anei Ionescu și a lui Mihai Dumitrescu”.
  • Dacă unul sau mai mulți părinți sunt recăsătoriți, fie se trece doar prenumele, fie se trece numele complet al fiecăruia dintre ei, adică atât numele nou cât și prenumele, urmat de numele partenerului actual. De exemplu: „Domnul și doamna Popescu au onoarea de a vă invita la nunta fiului lor, Eric, cu Amelia, fiica doamnei Ionescu și a domnului Dumitrescu, alături de soții lor, domnul și doamna Popa, respectiv domnul și doamna Enache”.

Cum se trec părinții pe invitația de nuntă în funcție de preferințele personale?

Un ultim criteriu care determină cum se trec părinții pe invitația de nuntă este preferința personală a mirilor și a părinților. Acest lucru are legătură cu libertatea și originalitatea de a alege cum să îți exprimi recunoștința și respectul față de cei care te-au crescut și te-au susținut. Există mai multe variante posibile, în funcție de care se poate adapta modul în care se trec părinții pe invitația de nuntă.

  • Dacă mirii și părinții preferă o formulă simplă și modernă, se poate trece doar numele mirilor, urmat de un mesaj care să îi invite pe toți cei dragi la eveniment. De exemplu: „Amelia și Eric vă așteaptă cu drag la nunta lor, alături de familiile lor” sau „Amelia și Eric vă invită să le fiți alături la cel mai frumos moment din viața lor”
  • Dacă mirii și părinții preferă o formulă creativă și originală, se poate trece un text care să îi surprindă și să îi amuze pe invitați, folosind umor, ironie sau aluzii. De exemplu: „După ani de încercări și eșecuri, Amelia și Eric au reușit să își convingă părinții să le dea binecuvântarea pentru a se căsători. Vă invităm să fiți martorii acestui miracol” sau „Amelia și Eric au decis să își unească destinele în fața lui Dumnezeu, a părinților și a voastră. Vă rugăm să veniți să le confirmați că au făcut alegerea corectă”.
  • Dacă mirii și părinții preferă o formulă personalizată și sentimentală, se poate trece un text care să îi emoționeze și să îi impresioneze pe invitați, folosind citate, poezii sau mărturii. De exemplu: „Amelia și Eric vă invită să le fiți alături la nunta lor, care va avea loc sub deviza: „Dragostea nu este ceva ce găsești. Dragostea este ceva ce te găsește pe tine” (Loretta Young)” sau „Amelia și Eric vă invită să le fiți alături la nunta lor, care va fi încununarea unei povești de dragoste care a început în copilărie și care a rezistat tuturor greutăților”.

Invitația de nuntă este o modalitate de a îți exprima recunoștința și respectul față de părinții tăi, care te-au crescut și te-au ajutat să ajungi la acest moment important din viața ta. De aceea, este important să știi cum să îi treci pe invitația de nuntă, în funcție de cine plătește evenimentul, de situația lor familială și de preferințele tale personale. Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine regulile și exemplele de redactare a invitației de nuntă și să eviți greșelile sau neplăcerile. Dacă ai nevoie de ajutor sau de sfaturi, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru a te ajuta să ai o nuntă de vis.

Comentariile sunt închise pentru Cum se trec părinții pe invitația de nuntă? Tot ce trebuie să știi pentru a nu greși

Invitatii de nunta unicat pline de personalitate - https://altfeldeinvitatii.ro